Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Investtech Omx Stockholm Pi Nasdaq Stockholm Technical Analysis

Investtech-analys: Stark öppning efter helgerna

Nasdaq 100 har backat med 5% hittills i år

Investtechs analysekspert Martin Nilsson skriver i en analys att den globala börshandeln inledde veckan mycket starkt. Breda S&P 500 adderade 1,4% och tekniktunga Nasdaq 100 steg med 1,6%. Uppgången är en rekyl uppåt efter flera dagars utförslöpning och fallande kurser. Under gårdagen tappade S&P 500 1,1% och Nasdaq 100 1,3%. Nedgången drevs i första hand av oro för stigande räntor och belåtna investerare som valde att ta hem vinster efter en stark start på året.

Hittills i år har S&P 500 stigit med 2,2% medan Nasdaq 100 har backat med 5%. Det senare beror främst på att teknikaktier tyngs av en svag avslutning på förra året. Under årets sista två månader föll S&P 500 med 6% och Nasdaq 100 med 10%. Detta då investerare valde att minska sin exponering mot tillväxtaktier som dragits upp av en extremt expansiv penningpolitik.

Martin Nilsson skriver att den tekniska bild som råder för S&P 500 är positiv på kort sikt. Under gårdagen testade indexet stödet kring 4 346. Det är en tidigare motståndsnivå som nu kan komma att agera stöd på nedsidan.

Martin Nilsson skriver att Investors åtaganden gentemot den amerikanska börsen är stabila på kort sikt. Det betyder att det inte finns någon anledning att justera positionerna.

Han skriver att kreditspreadarna i USA nu ligger på den lägsta nivån sedan september 2022. Det är en tydlig signal om att investerarna blivit mindre oroliga för en ekonomisk recession.

Martin Nilsson rekommenderar att Nasdaq 100 köps på nuvarande nivåer då indexet har passerat motståndet vid 11 649. Det är en stark signal om att uppgången är på riktigt. Målkursen för den handelssignal som nu genererats är 13 000.

Nasdaq Stockholm öppnade också starkt på måndagen där OMXS30 adderade 1,0%. Uppgången leddes av bankaktier där Nordea steg med 1,5%, SEB med 1,4% och Handelsbanken med 1,2%. Även fastighetsbolaget SBB gick starkt och adderade 1,3%.

Martin Nilsson skriver att OMXS30 har brutit den negativa trenden på kort sikt och att indexet nu har stöd vid 2 205. Det bådar gott för en fortsatt uppgång.

Han skriver också att Investors åtaganden gentemot den svenska börsen är stabila på kort sikt. Det betyder att det inte finns någon anledning att justera positionerna.

Martin Nilsson skriver att det är för tidigt att säga om den senaste uppgången på börserna är initiativet till en ny uppgångstrend. Det krävs ytterligare bevis för att kunna dra en sådan slutsats. Det är dock tydligt att sentimentet på marknaden har förbättrats under de senaste dagarna.

Han avslutar med att skriva att det är viktigt att vara försiktig och att inte ta alltför stora risker på börsen. Det finns fortfarande en risk för att den negativa trenden återupptas.


Comments